|
|
Recept voor 50 oliebollen uit grootmoeders tijd
Dit recept is geschikt voor ongeveer 50 oliebollen, de smaak is de

bekende oliebollen smaak uit grootmoeders tijd
Ingrediënten:
- 1 kilo bloem
- 80 gram gist
- 20 gram citroensap
- 100 gram geconfijt fruit
- 100 gram rozijnen
- 3 eieren
- 50 gram witte basterd suiker
- 1 liter lauwe melk
- 75 gram krenten
- 200 gram appel
- 10 gram zout
- 80 gram zachte boter
|
Bereidingswijze:
- Laat de krenten en de
rozijnen wellen in lauw water.
- Snij
de appelen in kleine blokjes van ca. 3/4 cm.
- Laat de krenten en rozijnen
uitlekken.
- Mix de krenten, rozijnen en
appelstukjes.
- Los de gist op in de lauwe
melk.
- Doe de bloem in een kom en
maak een kuiltje in het midden, voeg de boter en suiker toe
in dat kuiltje en meng langzaam draaiend de melk door de
bloem, totdat een gladde massa ontstaat.
- Voeg de citroensap en en de
garnituur toe.
- Roer het geheel even door
elkaar en voeg als laatste het zout toe
- Laat het geheel nu ca. 30
minuten op een temperatuur van ca. 30 graden rijzen.
- Oma gebruikte een emmertje
en dekte deze af met een schone theedoek en liet deze achter
de kachel rijzen.
- 30 minuten later mixte oma
het deeg weer en liet het weer omhoog komen.
- afbakken in olie van 170-180 graden.
|
|
|
Recepten:
30 Oliebollen
40 Oliebollen
45 Oliebollen
Oma's
Oliebollen
Bakkers Oliebollen
Trapist Oliebollen
Traditionele Oliebollen
Appelflappen
Zeeuwse Appelflappen
Oma's
Appelflappen
Kerstrecepten
|