Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 150 ml lauwe melk
- 75 gram krenten
- 1 eetlepel zout
- 55 gram gist
- 100 gram rozijnen
- 75 gram krenten
- 25 gram gesnipperde sinaasappelschil
- 50 gram sukade
- 1 ei
- 2 grote appels
|
Bereidingswijze:
- Laat alle ingrediënten op kamer
temperatuur komen.
- Doe de bloem met zout in de
kom, maak in het midden een kuiltje.
- Wrijf de gist met een paar
lepels melk vloeibaar.
- Doe de gist in het kuiltje,
breek daar ook het ei in.
- Giet het grootste gedeelte
van de handwarme melk in het kuiltje en roer alle
bestanddelen door elkaar.
- Klop het beslag glad.
- Zet de kom op een warme
plaats. Dek de kom af met een in warm water gespoelde, goed
uitgewrongen doek en laat het beslag 1 uur rijzen.
- Was de rozijnen en krenten
en droog met keukenpapier.
- Boor en schil de appels,
snijd ze in kleine stukken en roer door de rozijnen,
krenten, sinaasappelschillen en sukade.
- Leg de vulling op het
gerezen deeg en schep de vulling er voorzichtig door.
- Zorg dat het frituurvet zo
warm is, 170-180 graden.
|