|
|
Recept voor appelflappen
Afhankelijk van hoeveel plakken u snijdt van de appels, zoveel
appelflappen zult u krijgen.
Ingrediënten:
- 1750 gram zelfrijzend
bakmeel
- 10 goudrenetten of rode
boskoop
- 2 liter melk
- 120 gram witte basterd
suiker
- zout
- 90 gram verse gist
- 6 eieren
- 6 zakjes vanillesuiker
|
Bereidingswijze:
-
Alle producten moeten op
kamertemperatuur zijn.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel
door een zeef in grootte emmer (10 liter).
-
Los het gedroogde gist op in
beetje lauw warm water, maak een kuiltje in het midden van de meel, gist
toevoegen.
-
Maak het melk een beetje lauw
warm en giet dit in het midden van meel samen met het suiker, vanille suiker,
zout en eieren en roer dit goed door elkaar tot een mooi dikke beslag.
-
Laat het beslag even rijzen op een warme plek.
Laat
het beslag minimaal een kwartiertje rijzen tot een luchtig beslag.
-
Schil de appels steek de
klokhuis eruit en snij de appels in plakken van 1.5 centimeter dik, droog de
appels af met keuken papier en bestrooi ze met suiker en kaneel.
-
Haal de appels door het beslag
en laat ze in het olie glijden en bak ze goudbruin af, uit laten lekken op
keuken papier.
|
|
|
Recepten:
30 Oliebollen
40 Oliebollen
45 Oliebollen
Oma's
Oliebollen
Bakkers Oliebollen
Trapist Oliebollen
Traditionele Oliebollen
Appelflappen
Zeeuwse Appelflappen
Oma's
Appelflappen
Kerstrecepten
|