|
|
Oma's Recept voor 15 oliebollen uit 1920
Dit recept is geschikt voor ongeveer 15 oliebollen.

Het recept is van rond 1920, echte oma's oliebollen dus
Ingrediënten:
- 250 gram tarwemeel
- olie
- 2 gram zout
- 20 gram verse gist
- circa 2,5 deciliter lauwe
melk
- 50 gram krenten
- 50 gram sukade
- sap van een halve citroen
- 50 gram rozijnen
|
Bereidingswijze:
- Maak de gist aan in lauwe melk
- Maak een stevig beslag van
het meel, de melk, krenten, rozijnen, het citroensap, zout.
- Laat het beslag op een lauwe
plaats, afgedekt met een schone theedoek, 1 uur rijzen.
- Voor het bakken verhit u de
frituurolie tot ongeveer 180 graden Celsius.
- Pak twee eetlepels en doop
ze even in het frituurvet.
- Op deze wijze blijft het
beslag niet zo plakken.
- Vorm tussen deze eetlepels
een bergje beslag en bak ze met ongeveer 5 à 6
tegelijkertijd voor 5 à 6 minuten goudbruin en gaar in het
vet.
- Keer ze halverwege de
baktijd.
- Laat de bollen uitlekken op
grauw papier (tegenwoordig keukenpapier....) en bestrooi ze
met gestampte suiker.
|
|
|
Recepten:
30 Oliebollen
40 Oliebollen
45 Oliebollen
Oma's
Oliebollen
Bakkers Oliebollen
Trapist Oliebollen
Traditionele Oliebollen
Appelflappen
Zeeuwse Appelflappen
Oma's
Appelflappen
Kerstrecepten
|