Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 20 gram gember
- 1 appel
- 1 theelepel suiker
- 1 ei
- geraspte schil van 1 citroen
- 40 gram rozijnen
- 30 gram verse gist
- 25 gram sukadesnippers
- 25 gram gehakte noten
- 40 gram krenten
|
Bereidingswijze:
- Los de gist in een deel van
de melk op en roer de suiker erdoor.
- Laat de gistoplossing op een
warme plaats staan tot zich aan de oppervlakte belletjes
hebben gevormd.
- Zeef bloem en zout in een
kom.
- Maak een kuiltje in de bloem
en doe de gistoplossing erin.
- Roer met een mixer vanuit
het midden, tot een glad en klontvrij beslag ontstaat.
- Klop het ei en vervolgens de
resterende melk erdoor.
- Voeg krenten, rozijnen,
sukadesnippers, gember, appel, noten en citroenrasp toe.
- Laat het beslag afgedekt met
een bord of vochtige theedoek op een tochtvrije, tamelijk
warme plaats ongeveer 1 uur rijzen.
- Verhit het frituurvet tot er
net geen damp afkomt (160°C).
- Bak ze in ongeveer acht
minuten gaar en goudbruin.
- Laat de oliebollen op een
stuk keukenpapier uitlekken.
|